Wervingscampagne personeel A5tien

Technisch personeel gezocht?

Zo vindt u wel de juiste medewerker...

Er zijn verschillende uitdagingen waar bedrijven tegenaan kunnen lopen bij het zoeken naar technisch personeel. Een van de grootste uitdagingen is de grote vraag naar gekwalificeerd personeel met de juiste vaardigheden en ervaring. Dit kan leiden tot een hoge werkgeverscompetitie om het beste personeel te werven. Hierdoor wordt een onderscheidende en aantrekkelijke wervingscampagne steeds belangrijker. Maar hoe werf je technisch personeel op een onderscheidende manier?

Technische personeel gezocht: karakter

Technische werknemers zijn vaak probleemoplossers en denken analytisch. Ze kunnen complexe problemen oplossen en nauwkeurig werken om ervoor te zorgen dat de dagelijkse activiteiten soepel verlopen. De basis voor een succesvolle wervingscampagne begint bij het aanspreken van die typische karaktereigenschappen. Teksten, afbeeldingen, illustraties en filmpjes worden aantrekkelijker voor de techneut wanneer die specifiek ingaan op de technische uitdagingen van de functie.

Technisch personeel gezocht: waarden

Kernwaarden spelen een belangrijke rol bij het werven van technisch personeel. Kernwaarden zijn de fundamentele principes en normen die een bedrijf hanteert en die bepalen hoe het zaken doet.

Door duidelijk te communiceren wat de kernwaarden van het bedrijf zijn, kunt u aantonen wat u belangrijk vindt en welke waarden u wilt uitdragen. Dit kan aantrekkelijk zijn voor kandidaten die op zoek zijn naar een bedrijf dat bij hun waarden en normen past.

Daarnaast kunnen kernwaarden ook helpen bij het aantrekken van personeel dat bij het bedrijf past. Als een kandidaat dezelfde waarden deelt als het bedrijf, is de kans groter dat ze een goede match zijn en dat ze langere tijd bij het bedrijf blijven.

Technisch personeel gezocht: functie vs competenties

In sommige gevallen kan het werven van personeel op basis van een functieprofiel effectief zijn. Dit kan helpen om specifieke vaardigheden en ervaring te identificeren die nodig zijn voor een bepaalde rol en om te zorgen dat kandidaten die aan de eisen voldoen worden benaderd.

Aan de andere kant kan het werven van personeel op basis van competenties ook voordelen hebben. Dit kan helpen om kandidaten te vinden die de juiste vaardigheden en eigenschappen hebben, ongeacht hun ervaring in een specifieke functie. Dit kan bijdragen aan een diverser en meer inclusief personeelsbestand. Zeker wanneer bepaalde functies moeilijk in te vullen zijn.

Technisch personeel gezocht?

Wij helpen u graag met effectieve wervingscampagnes

Onze aanpak in het werven van technisch personeel is niet iets eenmaligs, maar een continu proces. Steeds weer opnieuw verrassende kanten van jezelf als organisatie laten zien. Daarmee onderscheid je je van concurreerde bedrijven die in dezelfde personeelsvijver vissen. Wij helpen organisaties met die verschillende kanten in beeld te brengen en over verschillende kanalen te verspreiden. Wil je meer weten over hoe we dat doen? Neem dan contact op via het formulier of bel voor een kennismakingsafspraak.

Ton_Oosterwijk_A5tien_B2Bmerkstrategie