Logo en huisstijl ontwerpen - voorbeeld Kroonhout

Wat wij nog meer maken »

Logo en huisstijl ontwerpen

Straal uit wie je bent als bedrijf

Een logo en huisstijl geven uiting aan het karakter van je bedrijf. Vanuit die filosofie gaan wij samen met de klant aan de slag om een logo of huisstijl te ontwerpen. Of te verfrissen wanneer er al iets van een huisstijl is. Want een logo en huisstijl zijn van tijd tot tijd toe aan een update. Zo zorgen we ervoor dat je uitstraling als organisatie actueel blijft. Een uitstraling die klopt bij wat je doet en aantrekkelijk is voor jullie markt.

Ons ontwerpproces voor een logo en huisstijl is een nauwe samenwerking tussen creatie en klant. We betrekken je volledig in ons team en het creatieve proces zodat er een gezamenlijk eindproduct ontstaat. Juist uit die creatieve interactie rondom typografie, kleur en symboliek, halen wij onze inspiratie om het karakter van je bedrijf te vangen in vorm.

Logo en huisstijl ontwerpen vanuit karakter

Jullie karakter is ons uitgangspunt. Door jullie unieke merkverhaal te achterhalen weten we op welke accenten we de nadruk moeten leggen om de juiste emoties op te roepen. Om datgene in vorm uit te drukken wat jullie onderscheidt ten opzichte van concurrenten. Maar ook wat jullie met de juiste positieve associaties herkenbaar maakt voor klanten.

Het consistent uitwerken van het logo en huisstijlontwerp over essentiële merkuitingen maakt van je bedrijf een merk. In een merkgids leggen we vast wat de manier is waarop de huisstijl vertaalt dient te worden naar een website, een bedrijfspresentatie als brochure of PowerPoint en hoe je social media kanalen er uit moeten zien. Deze merkgids bevat niet alleen visuele richtlijnen, maar bevat ook een uitgewerkte strategische basis in tekst en beeld wat de essentie van jullie positionering als merk is.

logo en huisstijl ontwerpen a5tien

Een onderscheidende huisstijl ontwerpen

Wanneer je als organisatie een volgende stap wil maken in het professionaliseren van je merkstrategie, dan is een onderscheidende huisstijl een hygiene-factor. Zonder die basis rammelen alle merkuitingen die volgen. Een goed huisstijlontwerp kenmerkt zich door meer dan alleen een uitgebreid huisstijlhandboek met logo-variaties, kleurgebruik, lettertypen en stijlelementen. Een echt onderscheidende huisstijl begint met een ijzersterk merkverhaal, samengevat in een merkgids.

Logo en huisstijl ontwerpen

Jullie verhaal in beeld

Een logo en huisstijl ontwerpen gaat in onze visie veel verder dan een mooi plaatje creëren. Het is jullie verhaal schrijven in woord en beeld. Dat maakt van je bedrijf en merk. We inspireren je graag vrijblijvend hoe wij dat voor jouw organisatie kunnen aanpakken. Neem contact op via het formulier of bel voor een kennismaking.

Ton_Oosterwijk_A5tien_B2Bmerkstrategie