Hogere commerciële impact dankzij een haarscherpe personificatie van ‘de klant’

Wat weet je eigenlijk echt van je klant? Het A5tien B2B Kopersprofiel is je ideale klant in kaart gebracht op een levensgrote poster. Zo hou je dagelijks focus op je (gewenste) klant met al zijn behoeften en motivaties.

Download meer informatie als PDF:

  “Natuurlijk willen we de klant centraal in ons verkoop- en marketingbeleid. Dat maakt ons relevanter én zo kunnen we ons sterker onderscheiden. Juist omdat het in onze industriële handel doorgaans gaat over vergelijkbare technische eigenschappen, kwaliteit en prijs.”

  Het B2B Kopersprofiel helpt je als maakbedrijf krachtiger profileren in een concurrerende markt

  Het B2B Kopersprofiel verscherpt het inzicht in klantbehoeften en koopmotieven

  Het B2B Kopersprofiel verhoogt de impact van je communicatie-uitingen

   Ik wil graag meer weten over het A5tien B2B kopersprofiel. Neem contact met mij op.

   Je klant centraal

   Wat is een kopersprofiel?

   Een kopersprofiel omschrijft en visualiseert de behoeften en motivaties tot een modelklant. In persoon wel te verstaan. Daarom ook wel ‘persona’ of ‘ijkklant’ genoemd. Het is een blauwdruk van één van de beslissers die van invloed is op het zakelijke aankoopproces van jouw product of dienst. Een persona of klantprofiel draait om de vraag: ‘wat beweegt mijn klant nu echt?’.

   Ons proces

   Door middel van interviews brengen wij kenmerkende eigenschappen van 5 representatieve contactpersonen in kaart. De rode draad uit deze gesprekken verwerken wij in onze klantmatrix. Dit schema dient als basis voor het uiteindelijke kopersprofiel. Een canvas waarop wij in één oogopslag de relevante karakteristieken van jullie kopers in kaart brengen.

   Wat kan je met een persona?

   Dit kopersprofiel vormt een gefundeerde basis voor keuzes in diverse bedrijfsactiviteiten zoals merkstrategie, commercie, business development, HR en innovatie. Nieuwe product-marktcombinaties, content en communicatie-uitingen of een campagne sluiten hierdoor beter aan op de belevingswereld van je beoogde doelgroep. Het resultaat is een hogere commerciële impact.

   Aan de slag met het A5tien B2B klantprofiel

   Het A5tien B2B Kopersprofiel wordt opgesteld door onze ervaren merkstrategen. Ons proces sluit vooral aan op de industriële B2B markt. Met onze kennis van de maakindustrie spreken wij met de taal en toon van de geïnterviewde. Hierdoor gaan er vaak verrassende deuren open.

   Met een frisse blik filteren wij de relevante informatie en komen zo tot logische patronen en verbanden. Je investeert al in een hogere commerciële impact vanaf € 3.000,- (excl. btw) voor een basisprofiel. Vraag vrijblijvend een offerte aan of neem contact op voor een meer specifieke invulling: 085 – 06 53 712 | of vul het formulier in »

    Ik wil graag meer weten over het A5tien B2B kopersprofiel. Neem contact met mij op.